Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tanácsok munkáltatóknak

2021.07.01

Bármilyen vállalkozásról vagy vállalatról is legyen szó az alkalmazottak mentális egészsége figyelmet igényel.

Néhány tipp, amivel biztosíthatják, hogy dolgozóik elégedettebbek legyenek.

  • Bátorítsuk az alkalmazottakat, hogy mondják el, ha a munkahelyükön vagy magánéletükben stresszorokkal küzdenek. Ösztönözze cégénél a nyitottság kultúráját. Fontos, hogy a dolgozó jól érezz magát, szólhasson, ha nehézségekkel küzd.
  • Jó lehet, ha házirendben elismerik és felhívják a figyelmet a munkahelyi stressz és a mentális egészség közötti kapcsolatra. Ebben információt nyújthat arról, hogy milyen eljárást kell követniük, ha segítségre van szükségük.
  • Ösztönözze a szüneteket. Egyik módja, hogy bizonyos időpontokat állít be ebéd és kávészünetre. Az ebédidő az az idő, mikor picit elszakadunk a kötelezettségeinktől és pihentetjük az elménket. Az alkalmazottak ösztönzése arra, hogy a munkahelyükön kívül ebédeljenek és friss levegőt szívjanak elengedhetetlen a jó közérzethez, és hozzájárul a délutáni termelékenységhez is.
  • Az, hogy mennyire tud rugalmas lenni a munkavégzés, az iparágtól is függ, de a rugalmas munkavégzés nagyszerű módja lehet az alkalmazottak támogatásának és a munka és magánélet egyensúlyának elősegítésére. Ugyanez vonatkozik a távmunkára is.
  • Ösztönözze cégénél a szabadságolást, és ne keresse meg az alkalmazottat munkával kapcsolatos kérdéseivel ez idő alatt. Egy-két hét teljes kikapcsolódás, nemcsak az egészség és mentális jólét szempontjából jótékony hatású, hanem nagyszerű módja annak, hogy felfrissülve, inspiráltan és munkára vágyva térjen vissza.

 

„Úgy gondolom, hogy a kiegyensúlyozott élet elengedhetetlen, és megpróbálok megbizonyosodni arról, hogy minden alkalmazottunk tudja ezt és így él. Vezetőként számomra kulcsfontosságú, hogy segítsek abban, hogy munkatársaink ugyanolyan sikeresek legyenek, mint ügyfeleink és partnereink.” (Marc Bevioff, a SalesForce elnöke és vezérigazgatója)